Що таке VPS і VDS?

Що таке VPS і VDS?

У цій статті ми хочемо пролити світло на використання таких хмарних серверів, як VPS і VDS. Всупереч поширеній думці, обидва терміни мають однакове значення, рівну допустимість установки власних операційних систем, проте, частіше використовується абревіатура VPS – Virtual Private Server – віртуальний приватний сервер, ніж VDS – Virtual Dedicated Server – віртуальний виділений сервер, мабуть, VPS точніше висловлює суть послуги для клієнтів. Таким чином, ми можемо прирівняти обидва поняття, і порівнювати їх тільки з фізичним сервером.

Порівняння VPS і VDS з фізичним сервером:

Структура робочого процесу і функцій віртуальних машин практично не відрізняється від роботи фізичного сервера, але дає більше простору для розміщення сайтів, баз даних, прикладного програмного забезпечення і сервісів. Адміністратор віртуальних ресурсів VPS і VDS працює зі звичайною операційною системою, як на звичайному сервері.

Перевагою віртуальних серверів є простота масштабованості і порівняно невисока ціна, особливо враховуючи, що поліпшена дискова підсистема VPS / VDS дозволяє зберігати дані на набагато більшій кількості дискових носіїв і не вимагає адміністрування від замовника, що грає на руку власникам малого і середнього бізнесу.

Переваги оренди віртуальних серверів:

  • мають розширені можливості налаштування;
  • чисельність ПЗ і сервісів визначається орендованими ресурсами, які легко збільшуються або зменшуються;
  • мають високу доступність і відмовостійкість;
  • не вимагає істотних капіталовкладень на старті, в порівнянні з вартістю фізичного сервера і організацією простору для його розміщення;
  • не потребують найму додаткового персоналу і т.д.

Віртуальні сервери не схильні до фізичного впливу і дають бізнесу більше захисту і мобільності.

Щоб отримати консультацію або замовити послугу оренди віртуального сервера в Києві або по Україні, необхідно зателефонувати за контактними номерами вказаними в шапці сайту або в розділі Контакти. Також, Ви можете залишити заявку на сайті або замовити зворотній дзвінок.