Наземна або хмарна інфраструктура: вибираємо оптимальне рішення

Наземна або хмарна інфраструктура: вибираємо оптимальне рішення

Вибір використання наземної або хмарної інфраструктури стає практично перед кожним, хто замислюється про стабільну роботу свого бізнесу або при його розширенні. Власникам компаній, особливо тим, які не пов’язані зі сферою IT, складно зорієнтуватися і зрозуміти, що для них вигідніше – придбати сервер в хмарі або користуватися фізичною інфраструктурою для обслуговування їхніх проектів. Для того, щоб розібратися в нюансах і прийняти остаточне рішення, пропонуємо ознайомитися з нашою статтею, яка структурує ваші знання і допоможе зробити правильний вибір.

Один з основних параметрів, на які часто спираються керівники компаній або їх менеджери при виборі тієї або іншої інфраструктури – це її вартість. Однак такий вузький погляд на це питання не дозволяє їм побачити всі переваги кожного з варіантів, адже спираючись тільки на ціну, неможливо зрозуміти, чому варто вкладати гроші в хмарну або в наземну ІТ-інфраструктуру.

Плюси міграції в хмару для бізнесу

Відмовостійкість: один з основних параметрів, на який варто звернути увагу при ухваленні рішення. У хмарних варіантах даний момент передбачений за замовчуванням – віртуалізація кластерізована і всі ресурси резервуються. Також варто відзначити, що в хмарних рішеннях вартість резервних ресурсів закладена спочатку, а для фізичних серверів дану послугу необхідно закласти в бюджет окремо.

Межа навантаження: один з вагомих аргументів на користь хмарного рішення – це наявність надлишкових ресурсів, які дозволяють утримувати рівень продуктивності на необхідному рівні. У випадку з фізичними серверами – потрібно стежити за тим, щоб вони були заповнені не більше ніж на 80%, щоб не перевантажувати систему і не знижувати рівень продуктивності.

Обмеження зростання (масштабування): При виборі розміру сервера – будь це хмарне або фізична рішення, необхідно закласти певний резерв на випадок, якщо проект буде розширюватися. Однак передбачити, скільки вільного простору необхідно закласти, досить важко. У цьому моменті хмарне рішення також простіше – масштабування хмари відбувається набагато швидше, ніж фізичного сервера.

Адміністрування: Обслуговування віртуальних серверів займає набагато менше часу, ніж фізичні рішення. Правильно налаштувавши хмару, вам необхідно буде лише стежити за її стабільною роботою. Якщо мова йде про фізичні рішення, то тут, крім обслуговування роботи серверів, необхідно буде ще подбати про коректну роботу фізичних серверів і їх адміністрування, а це додаткова стаття витрат.

Зміст сервера в хмарі позбавить вас від необхідності вникати в функціонування дата-центрів і переживати про захист серверів від DDoS атак. Якщо ж у вас фізичний сервер, то питання його безпеки буде стояти перед вами щодня, а значить і вкладення в нього будуть більше.

Вигода для бізнесу: Наявність фізичного серверу передбачає закупівлю необхідного мережевого обладнання, заліза, їх постійне обслуговування, резервне копіювання і безперервний моніторинг за стабільною роботою. Як наслідок – значна частина бюджету йде саме на цю важливу складову бізнесу. Хмарні рішення дозволяють істотно заощадити як на обладнанні, так і на обслуговуючому персоналі, вирішуючи багато питань за вас.

Як здійснити міграцію в хмару?

Допомогти з вибором того чи іншого варіанту вам допоможуть фахівці компанії KEY4, які проведуть ретельний аналіз Вашого бізнесу і підберуть оптимальне рішення для вашого бізнесу. Це може бути фізичний сервер, хмарний сервер або гібридна інфраструктура. Професійна підтримка і реалізація дозволять вам отримати оптимальний результат з гарантією, техпідтримкою і адмініструванням ваших серверів, де б вони не знаходилися.

Для того, щоб отримати консультацію або замовити послуги з побудови або обслуговування наземної або хмарної інфраструктури для свого бізнеса в Києві, необхідно зателефонувати за контактними номерами, вказаними в шапці сайту або в розділі «Контакти». Також, Ви можете залишити заявку на сайті або замовити зворотний дзвінок.