Система контролю та обліку доступу  СКОД (рос. - СКУД) - безпека бізнесу понад усе

Система контролю та обліку доступу СКОД (рос. - СКУД) - безпека бізнесу понад усе

Захист бізнесу завжди знаходиться на першому місці. Значну роль в забезпеченні безпеки грають Системи Контролю і Обліку Доступу – СКОД. До того ж, як видно з назви, в системі реалізована функція обліку, що в свою чергу дозволяє бізнесу використовувати дані для суміжних завдань: розрахунок заробітної плати, фіксація переробок, дотримання графіка роботи співробітниками і т.д.

Крім співробітників, доступ може видаватися і клієнтам, наприклад, в роботі приватних шкіл або садків, необхідна чітка фіксація входу / виходу дітей до закладу. Безумовно, можна покласти контроль на адміністратора і як базу використовувати якийсь журнал. Зіставивши вартість придбання системи з заробітною платою адміністратора, стане очевидно перевага системи, не кажучи вже про те, що записи в журналі не принесуть бізнесу ніяких вигод, в той час як база даних про відвідування допоможе в подальшій автоматизації процесів.

Що дає бізнесу система СКОД (рос. – СКУД)?

  • зручний інтерфейс налаштування доступу для різних груп;
  • інформацію про те, хто і коли увійшов / вийшов і через які двері (пропускний пункт);
  • дані про переміщення співробітників всередині будівлі;
  • можливість надання різного рівня доступу співробітників до зон / кабінетів будівлі;
  • автоматичний облік запізнень співробітників;
  • автоматизовані звіти.

Які форми аутентифікації існують?

Існують різні форми аутентифікації: карта / брелок, пароль / пін-код, біометричні (відбиток пальця, сітківка ока, лице, голос, відбиток вен). Найбільш популярним, на увазі зручності, є біометричний (дактилоскопічний) спосіб ідентифікації. Якщо карту або код можна забути, то, наприклад, з відбитком пальця все набагато простіше. Крім того, це надійніше, адже карту можна втратити і їй скористається хтось інший, чого не трапиться при використанні відбитка або сітківки ока. Ще один варіант, який почав набирати популярність – використання мобільного додатка, який в поєднанні з біометричними параметрами, здатний забезпечити максимально-можливий на даний момент рівень захисту.

Як контролювати рівень доступу співробітників?

Контролювати доступ співробітників до будівлі, поверхів, відділів та кабінетів досить просто, маючи в своєму арсеналі систему контролю доступу. З її допомогою можна підключити всі пропускні пункти і роздати доступи до них тільки тим, кому вони потрібні. Також зручність СКОД (СКУД) в тому, що доступ можна підключати і відключати віддалено, що сприяє в реалізації оперативних управлінських рішень.

Які види підключення систем контролю доступу бувають?

Більшість систем контролю і управління доступом можна поділити на такі групи за типом підключення:

  • Автономні – встановлюються локально і не вимагають прокладки СКС для роботи. Вони не залежать від сервера або ПК, але через це перепрограмування проводиться локально або через карти доступу;
  • Мережеві – дозволяють проводити програмування віддалено за допомогою локальної мережі або інших захищених протоколів. Для монтажу необхідно провести СКС і з’єднати в один ланцюг всі пристрої і керуючий сервер. Перевага полягає в тому, що дані по аутентифікації можна отримувати в режимі реального часу і для зміни конфігурації не потрібно фізична присутність біля пристроїв, все конфігурації і настройки можна проводити віддалено з сервера або мобільного додатка;
  • Комбіновані – включають обидва типи підключення. Наприклад, в офісі використовують мережеве управління, а на КПП, які знаходяться досить далеко – автономні.

З приводу переваг тієї чи іншої системи контролю доступу постійно йдуть дебати. З одного боку, мережеві набагато простіше налаштувати і у них немає обмежень по кількості дверних прорізів підключених до системи. З іншого боку, традиційні версії контролю доступу вважаються надійнішими з огляду на те, що на них не впливають перебої в мережі.

Інформація – це найдорожчий ресурс!

Отримані дані за замовчуванням доступні для аналізу в зручній системі звітів, а також вони можуть бути використані при автоматизації процесів в різних цілях.

Компанія KEY4 підбирає оптимальний варіант СКОД (СКУД) для клієнтів, здійснює монтаж та налагодження обладнання, навчає співробітників роботі з системою, розширює можливості звітної системи, забезпечує подальшу підтримку і інтегрує дані СКОД (СКУД) в суміжні процеси, шляхом  автоматизації діяльності компанії. Зверніться до нас, і ми забезпечимо повний комплекс послуг, щоб ви були впевнені в безпеці свого бізнесу. Зв’яжіться з нашими фахівцями за контактними номерами вказаними в шапці сайту або в розділі «Контакти». Також, Ви можете залишити заявку на сайті або замовити зворотний дзвінок.