Послуга Проектний менеджер і її користь для бізнес-проектів

Послуга Проектний менеджер і її користь для бізнес-проектів

Сьогодні, все більше компаній переходять від процесного управління бізнесом до проектного, яке передбачає, що є мета, якої необхідно досягти в певний термін. Успіх виконання будь-якого проекту багато в чому залежить від всеосяжного контролю над усіма етапами його виконання. Розробка і впровадження інновацій вимагають постійної уваги і контролю за ходом виконання проекту в цілому, відсутність яких тягне невиконання зобов’язань підрядниками, збої в роботі штатних фахівців, прострочені платежі або поставки обладнання, все це в тій чи іншій мірі призводить до зриву термінів або повного провалу проекту. Як наслідок, продукт не запускається, філія не відкривається і кожен день несе вашому бізнесу нові збитки або недоотриманий прибуток.

Уявіть ситуацію: ви запускаєте нову торгову точку або плануєте вихід нового продукту на ринок. Вам потрібно розпланувати бюджет заходу, прописати терміни реалізації кожного етапу і кожного завдання, призначити відповідальних, узгодити роботу всередині компанії і з підрядниками. Для цього потрібно постійно влаштовувати спільні дзвінки, відправляти повідомлення, проводити наради і т.д. і т.п. І поступово з керівника цілого бізнесу ви перетворюєтеся на заручника одного проекту.

Проте, все може бути легше і простіше, якщо доручити ведення проекту фахівцю, який буде виконувати контроль і надавати керівництву звіт про виконану роботу, а в разі непередбачених ситуацій пропонувати варіанти подальших дій. Таким фахівцем є Проектний менеджер.

Які функції виконує Проектний менеджер (Project manager / PM)?

Project manager складає план реалізації проекту в розрізі термінів з урахуванням запланованого бюджету, організовує роботу команди і визначає точки контролю. В екстрених ситуаціях, РМ бере на себе вирішення поточних проблем за проектом і усуває перешкоди, з якими стикається команда.

Залучення РМа дозволяє реалізувати проект в строк без вашої постійної присутності, не виходячи за рамки виділеного бюджету.

Штатний PM vs аутсорсинг

Ви можете сказати: “а навіщо потрібен сторонній РМ, якщо можна навчити співробітника або найняти фахівця в штат? ” Якщо ви готові взяти на себе ризики перекваліфікації штатного співробітника або вам по кишені найм фахівця в штат на постійній основі, то в такому випадку у Вас немає необхідності у використанні послуг аутсорсеров, але посудіть самі:

  • Перенавчений співробітник може провалити проект, оскільки не має практичного досвіду в проектному менеджменті. Теоретичних знань недостатньо для ефективної реалізації проекту.
  • Після закінчення проекту штатного співробітника нічим зайняти. В такому випадку, він буде або сидіти склавши руки і отримувати гроші за відсиділи години на роботі, або вигадувати непотрібні інновації, які даремно викачуватимуть гроші з бюджету компанії.
  • Витік кадрів. Ви перевчили співробітника, вклали гроші, час, дали нові знання, досвід реалізації проекту. З таким набором новоспечений PM може покинути вашу компанію для самореалізації в новій області.
  • Утримання штатного співробітника вимагає щомісячної виплати зарплати. Крім того, якщо штатний PM захворіє або піде у відпустку, хто буде виконувати його роботу?

Головна вигода аутсорсингу полягає в тому, що PM не є частиною постійного штату. Він приходить до вашої компанії, виконує свої завдання за проектом, доводить його до кінця і йде. Причому, РМ, що приходить, діє відповідно до інтересів бізнесу клієнта – аутсорсер не нав’язуватиме «порожні» інновації для власного розвитку, а його вартість для клієнта залежить від обсягу робіт в рамках виконання конкретного проекту.

При реалізації безлічі проектів ми часто чули від своїх замовників: «Домовтеся за нас», «Проконтролюйте підрядника» і т.д. Стало очевидно, що клієнти потребують контролю проектних робіт від початку і до кінця, інакше кажучи, їм потрібна людина, яка буде відповідати за результат. З розумінням того, що багато клієнтів відкладають проекти розвитку через відсутність часу і ресурсів для їх виконання, ми вирішили запропонувати бізнесу послугу Проектний менеджер на аутсорсингу.

Замовляючи послугу Проектний менеджер в компанії KEY4, ви отримуєте:

  • Розподіл завдань і розстановку пріоритетів.
  • Складання бюджету та контроль витрат.
  • Контроль термінів виконання завдань.
  • Участь в переговорах і узгодженнях з підрядником від імені клієнта.
  • Оперативне вирішення проблем в критичних ситуаціях.
  • Надання звітності про виконану роботу.
  • Повне занурення і ретельний контроль ходу виконання проекту.

Як часто ви відкладали розробку і впровадження інноваційних проектів на потім, з огляду на недостатню кількость часу? Довірте проектну роботу команді KEY4 і звільніть ресурси і час для подальшого розвитку бізнесу!

Щоб отримати консультацію або замовити послугу Проектний менеджер в Києві або по Україні, необхідно зателефонувати за контактними номерами вказаними в шапці сайту або в розділі Контакти. Також, Ви можете залишити заявку на сайті або замовити зворотній дзвінок.